Komende avond en nacht hebben we te maken met brede opklaringen, daardoor kan er weer aardig afkoelen, de minimumtemperatuur komt uit op 7 of 8 graden onder het vriespunt, plaatselijk kan het nog net iets kouder worden met misschien wel strenge vorst -10.

Morgen is het een zonnige dag misschien is er kans op een mistbank, maar verder blijft het een mooie eerste schaatsdag in Aduard, wel kan het in de avond licht gaan sneeuwen. De temperatuur ligt morgenmiddag op 1 tot 3 graden onder nul, is het mistig dan blijft de temperatuur bij -5 steken. De wind is er nauwelijks, alleen een heel zwak windje uit het noordoosten. In de avond en nacht veel bewolking daar valt af en toe wat sneeuw uit, hooguit valt er een centimeter sneeuw. De temperatuur zakt ook wat minder ver naar 4 of 5 graden onder nul.

Het weekend verloopt met aardig veel bewolking, vooral op zaterdag schijnt de zon ook, op zondag kan er van tijd tot tijd wat lichte sneeuw vallen. Op zaterdag is het erg koud met -5 of -6, op zondag is het met -2 wat minder koud. Na het weekend is er ruimte voor de zon maar ook bewolking, er kan zo nu en dan wat sneeuw vallen, hoeveel is nu allemaal nog niet zeker, overdag stijgt de temperatuur langzaam wat, halverwege volgende week komt de temperatuur overdag weer rond het vriespunt, in de nachten vriest het meest 3 tot 8 graden. Voorlopig kunnen we nog wel even schaatsen dus!

Minimumtemperatuur (16-01-2013): -7,8
Maximumtemperatuur (16-01-2013): -2,5